КВК Габрово и този сезон ще играе в Европа, научи Гонг! Въпреки финансовата криза заради КТБ, волейболният ни вицешампион няма да се откаже от евробитки и участие във втория по сила турнир на Стария континент – CEV Cup.

Пред Гонг старши треньорът на КВК Габрово Любомир Герасимов потвърди, че тимът му ще бъде част не само от родната Суперлига, но и от Купата на европейската волейболна конфедерация. Вариант за отказ на евромачове имаше, но е отпаднал.

Единствената промяна е, че Габрово няма да има домакински мач в 1/16-финалната фаза на CEV Cup. Вицешампионите ни са предложили и съперникът Аркас се е съгласил, двата мача да бъдат изиграни в Измир в два последователни дни, а не както бе по жребии първо в зала „Орловец” в Габрово между 4 и 6 ноември и гостуване в Турция между 18 и 20 ноември.

Така първите две евросрещи на Габрово ще бъдат в Турция вероятно на 4 и 5 ноември и се чака само официалното одобрение от Европейската волейболна конфедерация. Иначе КВК Габрово стартира на 17 октомври в родната Суперлига с гостуване на Монтана.