Тренто започна с победа, постигната след невероятен обрат, във финалната серия на италианското първенство. В "Пала Тренто" домакините победиха Модено с 3:2 гейма (23:25, 17:25, 29:27, 28:26, 15:12), след като губеха с 0:2.

По-малко от 48 часа по-рано Тренто след нова петгеймова драма Тренто си бе осигурил място на финала, така че освен със съперника, в неделя вечер Радостин Стойчев трябваше да се пребори и с умората в своите волейболисти.

Модена обаче спечели първите два гейма и изглеждаше, че ще поведе комфортно в серията. Включването в игра на младия разпределител Симоне Джанели обаче се оказа страхотно решение от страна на Стойчев и 19-годишният състезател промени играта на домакините в следващите три гейма.

Те бяха изпълнени със страхотен драматизъм, червени картони и множество видео повторения като общо мачът продължи 2 часа и 27 минути.

В основата а обрата бе Матей Казийски, който единствен затрудняваше съперника от сервис, а в няколко ключови момента демонстрира огромната си класа.

Така в крайна сметка Тренто поведе в серията и продължава да бъде непобеден в своята зала в италианското първенство.

Матей Казийски бе най-резултатен за своя тим с 21 точки, колкото направи и Митар Джурич. За Модена Ървин Нгапет изигра страхотен мач и се отчете с 27 точки, а най-резултатен в мача бе сърбинът Неманя Петрич с 32 точки.

Следващият мач от финалната серия е в Модена в сряда от 21:30 часа. Играе се до три победи от пет мача.