Златен гейм и един мач за титлата, премии за треньорите, открили таланти

Публикувана в 16:31 на 06 февруари 2013 424

Златен гейм и един мач за титлата, премии за треньорите, открили таланти

Управителният съвет на Българската федерация по волейбол проведе дълго заседание, на което взе решения, касаещи титлата. Според новите разпоредби ще се играе „златен гейм“ в плейофните мачове след завършването на редовния сезон. В плейофите ще се играят по два мача с разменено домакинство. Финалният мач на НВЛ-Суперлига ще състои в една среща, която ще се играе в зала ”Христо Ботев”.

Управителният съвет взе решение и да бъдат платени чрез клубовете по 500лв. на треньорите, открили и тренирали състезателите от Олимпийското звено.

Вижте всички решения, публикувани в официалния сайт на БФВ:

По т. 1. от дневния ред:

- Управителният съвет изслуша информация на Административния директор Янко Янков за най-неотложните дейности, предстоящи да се извършат в зала ”Христо Ботев”, която вече е във владение на БФВ.

- Управителният съвет взе решение да се назначат на щат нови служители и евентуално да се запазят в щата, някои от работещите в момента в залата, за да не се наруши нормалният процес на работа.

По т.2 от дневния ред:

- Управителният съвет решени да бъде учредено сдружение с общественополезна дейност с наименование ВК ”Олимпия”. В този клуб ще се състезават приетите млади състезатели от новосъздаденото спортно училище към БФВ.

- БФВ инициира и създаването на клуб ”Волейболни легенди”, който ще е съучредител на ВК ”Олимпия”

По т.3 от дневния ред:

- УС утвърди проект за Олимпийска подготовка за 2013г. към МФВС.

По т.4 от дневния ред:

- УС утвърди промени в програмата и регламента на срещите от НВЛ-Суперлига. Промените бяха наложени във връзка с подготовката на национален отбор - кадети за Европейско първенство и по тази причина се скъсява шампионатът.

- Управителният съвет прие предложението за ”златен гейм” в плейофните мачове след завършването на редовния сезон. В плейофите ще се играят по два мача с разменено домакинство, като при разменени победи с по 3:0, 3:1 или 3:2 се играе ”златен гейм”. Ако отбор победи с 3:0 или 3:1 и загуби 3:2 то този отбор се класира нататък. Това класиране се базира на общоприетия начин за получаване на точки при мач, при който отборът победил с 3:0 или 3:1 получава 3 точки, а загубилият 0. При резултат 3:2 оборът победител получава 2 точки, а загубилият 1.

- УС утвърди графика за финалния турнир Купа България, който ще се проведе в  зала ”Христо Ботев”. Той ще бъде на следните дати: 06.03.2013 - 1/4 финали; 07.03.2013 - 1/2 финали; 08.03.2013 - финал;

- Управителният съвет прие финалният мач на НВЛ-Суперлига да се състои в една среща, която ще се играе в  зала ”Христо Ботев” на допълнително уточнена дата.

- БФВ задължава клубовете да освободят своите състезатели за подготовка на националните отбори в определени срокове.

По т.5 от дневния ред:

- УС утвърди изплащането на стипендии в размер на 50лв. на ученици-спортисти от Олимпийско звено на БФВ - момчета и момичета.

- Управителният съвет реши да бъдат изплатени и по 1000лв. на клубовете дали състезатели на Олимпийското звено.

По т.6 на дневния ред:

- УС утвърди да бъдат платени чрез клубовете по 500 лв. на треньорите, открили и тренирали състезателите от Олимпийското звено.

По т.7 от дневния ред:

- УС утвърди състава на комисиите към БФВ.

По т.8 от дневния ред:

- УС прие три нови члена на БФВ: ВК ”Енергетика” - Раднево; ВК ”Спартак Интеркомгруп” - Варна; ВК ”Чорни” - Брезник;

-Други шест клуба, които са подали молби за членство ще бъдат приети, когато приведат документите си в изряден вид.

По т.9 от дневния ред:

- Управителният съвет реши България да участва в първото Световно първенство за мъже до 23г. през месец октомври в Бразилия.