Управителният съвет на Българската федерация по волейбол проведе дълго заседание, на което взе решения, касаещи титлата. Според новите разпоредби ще се играе „златен гейм“ в плейофните мачове след завършването на редовния сезон. В плейофите ще се играят по два мача с разменено домакинство. Финалният мач на НВЛ-Суперлига ще състои в една среща, която ще се играе в зала ”Христо Ботев”.

Управителният съвет взе решение и да бъдат платени чрез клубовете по 500лв. на треньорите, открили и тренирали състезателите от Олимпийското звено.

Вижте всички решения, публикувани в официалния сайт на БФВ:

По т. 1. от дневния ред:

- Управителният съвет изслуша информация на Административния директор Янко Янков за най-неотложните дейности, предстоящи да се извършат в зала ”Христо Ботев”, която вече е във владение на БФВ.

- Управителният съвет взе решение да се назначат на щат нови служители и евентуално да се запазят в щата, някои от работещите в момента в залата, за да не се наруши нормалният процес на работа.

По т.2 от дневния ред:

- Управителният съвет решени да бъде учредено сдружение с общественополезна дейност с наименование ВК ”Олимпия”. В този клуб ще се състезават приетите млади състезатели от новосъздаденото спортно училище към БФВ.

- БФВ инициира и създаването на клуб ”Волейболни легенди”, който ще е съучредител на ВК ”Олимпия”

По т.3 от дневния ред:

- УС утвърди проект за Олимпийска подготовка за 2013г. към МФВС.

По т.4 от дневния ред:

- УС утвърди промени в програмата и регламента на срещите от НВЛ-Суперлига. Промените бяха наложени във връзка с подготовката на национален отбор - кадети за Европейско първенство и по тази причина се скъсява шампионатът.

- Управителният съвет прие предложението за ”златен гейм” в плейофните мачове след завършването на редовния сезон. В плейофите ще се играят по два мача с разменено домакинство, като при разменени победи с по 3:0, 3:1 или 3:2 се играе ”златен гейм”. Ако отбор победи с 3:0 или 3:1 и загуби 3:2 то този отбор се класира нататък. Това класиране се базира на общоприетия начин за получаване на точки при мач, при който отборът победил с 3:0 или 3:1 получава 3 точки, а загубилият 0. При резултат 3:2 оборът победител получава 2 точки, а загубилият 1.

- УС утвърди графика за финалния турнир Купа България, който ще се проведе в  зала ”Христо Ботев”. Той ще бъде на следните дати: 06.03.2013 - 1/4 финали; 07.03.2013 - 1/2 финали; 08.03.2013 - финал;

- Управителният съвет прие финалният мач на НВЛ-Суперлига да се състои в една среща, която ще се играе в  зала ”Христо Ботев” на допълнително уточнена дата.

- БФВ задължава клубовете да освободят своите състезатели за подготовка на националните отбори в определени срокове.

По т.5 от дневния ред:

- УС утвърди изплащането на стипендии в размер на 50лв. на ученици-спортисти от Олимпийско звено на БФВ - момчета и момичета.

- Управителният съвет реши да бъдат изплатени и по 1000лв. на клубовете дали състезатели на Олимпийското звено.

По т.6 на дневния ред:

- УС утвърди да бъдат платени чрез клубовете по 500 лв. на треньорите, открили и тренирали състезателите от Олимпийското звено.

По т.7 от дневния ред:

- УС утвърди състава на комисиите към БФВ.

По т.8 от дневния ред:

- УС прие три нови члена на БФВ: ВК ”Енергетика” - Раднево; ВК ”Спартак Интеркомгруп” - Варна; ВК ”Чорни” - Брезник;

-Други шест клуба, които са подали молби за членство ще бъдат приети, когато приведат документите си в изряден вид.

По т.9 от дневния ред:

- Управителният съвет реши България да участва в първото Световно първенство за мъже до 23г. през месец октомври в Бразилия.