Доскорошният капитан на мъжкия национален отбор по волейбол на България и сегашен селекционер на младежите Владимир Николов бе на посещение в корпорация „Развитие“, където обсъди волейболната Скаут лига и бъдещите си проекти. Той сподели и някои идеи след срещата си с ръководството на корпорацията.

Г-н Николов, с волейбола ли е свързано бъдещето Ви?

Да, категорично. Работата ми ще е свързана с развитието на любимата игра.

Как си представяте бъдещето на Левски при мъжете?

Горещо се надявам да успеем да намерим финансиране, така че Левски да възвърне заслужаващото си място в България и да завоюва отново територии в Европа. Това ще става на базара на млади български състезатели, които ще се развиват и освен за Левски ще играят и за България. По отношение на базата на клуба въпросът стои категорично зле. Търсим варианти. Тази сряда бях в Русе и разговарях с кмета Пламен Стоилов и хората отговарящи за новата зала в града.

Ще разговарям и с кмета на Вършец, като търсим вариант, в който Левски да може да играе своите мачове пред пълни трибуни в зала, която да отговаря на европейските стандарти. Такава зала в София няма, с изключение на Арена Армеец, но нейният наем е твърде висок. Зала Христо Ботев, която е под управлението на волейболната федерация все още не отговаря напълно на изискванията.