Всички отбори, които ще участват във финалния турнир за купата на България по волейбол при жените, ще получат медали, съобщи спортният директор на Бургас 2007 Георги Делчев.

Носителките на трофея ще се окичат със злато, вторите- със сребро, а третите- с бронз. Турнирът ще се проведе на 6 и 7 май, петък и събота, в зала „Младост”. Входът за зрители ще бъде безплатен.

Освен купата и медалите, ще бъдат раздадени и индивидуални призове. По време на турнира с награди ще бъдат отличени и заслужили волейболни деятели. За публиката пък ще има приятни изненади, една от които е шалове на клуба-домакин.

На 6 май са полуфиналите. От 14:00 часа на полето излизат столичните Левски и ЦСКА, а от 16:30 Бургас 2007 се изправя срещу шампионките от Марица. Победителите се срещат на финал на 7 май от 16:30 ч. Мач за трето място няма да има.

"Надяваме се турнирът да се превърне в истински празник на волейбола. За пръв път в Бургас се събират най-добрите женски отбори. Горди сме, че ги доведохме в зала "Младост". Ние преизпълнихме плана си с класирането във финалната четворка."

"Задачата ни срещу шампионките ще бъде да се представим достойно", заяви Георги Делчев. Той, а не наставничката Ваня Соколова, ще води отбора срещу Марица, за да сложи достоен край на 40-годишната си треньорска кариера.

Бургас 2007 направи този сезон исторически дебют на местния женски волейбол на елитно ниво. Тимът завърши на 6-о място в шампионата, но в турнира за купата се превърна в приятната изненада с класирането си за финалния турнир.

Преди седмица Бургас беше домакин и на финалния турнир за купата при мъжете, в който домакините от Нефтохимик 2010 ликуваха с трофея пред препълнените трибуни на зала "Младост".