След впечатляващата победа на Марица (Пловдив) в първия мач от финалната серия в НВЛ срещу шампионките от Левски (София), старши-треньорът Иван Петков заяви, че е доволен от всичките си състезателки.  Той обаче настоя специално да благодари на една от тях.

“Държа да спомена, че ден преди мача в София Таня Събкова загуби своя дядо, но не позволи това да повлияе на играта и.  Благодаря и, че в деня на погребението тя стисна зъби, игра за отбора и допринесе за победата наравно със своите съотборнички!“ каза Петков.

“Започнахме мача колебливо, но това е нормално. Все пак е финал и напрежението е голямо – играят двата най-добри отбора, които са и много равностойни“, коментира още наставникът.  

“Помогнаха ни добрата блокада и добрият сервис, а също и отборният дух, който преобладава в нашия отбор през последните няколко месеца. Да не забравяме, че нищо не е свършило.  Серията продължава и битката продължава. При всички положения психическа умора има, особено след скорошното ни участие за Купа България. А и това, че всеки ден сме заедно от август няма как и да не тежи.  Много работа хвърляме всекидневно и може би леко си омръзваме. Само Господ знае дали ще успеем за титлата. Дано бъде с нас и да ни помогне!", каза още Петков.