Марица Пловдив гостува на ЦСКА в най-интересния мач от междинния 13-и кръг на женския волейболен шампионат.

Пловдивчанки спечелиха и двете срещи до момента през сезона срещу "червените", като в първия двубой в зала "Васил Симов" надделяха с 3:0, а по-късно надиграха "армейките" и на свой терен с 3:1. 

"Жълтите" се поздравиха с убедителен успех в миналия кръг срещу новака Сливен с 3:0, а старши треньорът на тима Иван Петков даде шанс за изява на по-младите състезателки в отбора и по този начин съхрани титулярните си изпълнителки за тежкото гостуване днес, припомнят от волейболната федерация.

ЦСКА пък имаше много труден мач срещу Казанлък в зала "Арсенал", в който поведе с 2:0, но се стигна до тайбрек. Момичетата на Юлия Иванова все пак измъкнаха петия гейм с 15:9 и се утвърдиха на 3-о място с 21 точки. 
"Червените" все още нямат загуба през тази календарна година и със сигурност ще искат да вземат частичен реванш срещу Марица за двете си поражения през настоящата кампания. Дали ще успеят или пловдивчанки ще продължат преследването на титлата, без да допуснат грешка, ще разберем днес от 16:00 часа в столичната зала "Васил Симов".

В другата среща, която също започва в 16:00 часа, Сливен посреща Славия в сблъсък между последните два отбора в класирането при жените.

Домакините все още нямат спечелен гейм през настоящия шампионат и може би именно срещу днешния им съперник имат най-голям шанс да сложат край на тази негативна серия. "Белите" спечелиха първите си два мача срещу новака при жените, а това остават и единствените им победи от началото на сезона. Столичанки показаха добра игра в първите си два двубоя през тази година и измъкнаха един гейм при гостуването си на ЦСКА.

И в последния мач от този кръг лидерът в класирането Левски е домакин на 4-ия в подреждането Казанлък. "Сините" продължават с отличното си представяне до момента и имат едва една загуба с 2:3 при гостуването си на Марица. Момичетата на Радослав Бакърджиев не дадоха гейм на гостите от Казанлък в предните два мача през този сезон, а в миналия кръг нямаха никакви проблеми при домакинството си на Сливен и спечелиха с 3:0 за по-малко от час игра. "Розите" пък претърпяха тежка загуба в последния си мач срещу ЦСКА с 2:3, но показаха добра игра и единствено няколко грешки в тайбрека направиха разликата между двата отбора. Момичетата на Петър Дочев се намират на 4-о място с 15 точки и мач по-малко от третия ЦСКА. /БГНЕС