Националният селекционер на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов заяви, че е впечатлен от бързото разрастване на Скаут лигата. Новият проект на БФВолейбол за развитие на подрастващите завърши с мащабен Гала фестивал, в който участваха 20 отбора за момичета до 14 години от цяла България. Турнирът се проведе в зала "Христо Ботев" и залите на НСА в София, като много бивши и настоящи национали бяха по трибуните по врема на финалните мачове от надпреварата.
Въпреки натоварената си програма и подготовката с националния отбор селекционерът Пламен Константинов отново намери време да дойде в залата, за да поздрави младите волейболистки и да участва в награждаването.

"Впечатли ме големият брой млади състезателки по волейбол в Гала фестивала от Скаут лигата. Радвам се за бързото разрастване на този строхотен проект на федерацията за подрастващи и огромното желание на всички да участват", започна Константинов пред volleyball.bg.

"Пожелавам си да постигнем мащабите, които сме си поставили и при момчетата и при момичетата, съответно 36 отбора момчета и 36 отбора момичета. Това прави общо около 1500 деца", добави селекционерът, който добави: "Смятам, че ако продължаваме с тези темпове ще успеем".

"Основната цел в момента е да се намерят средства за осъществяването на проекта. Освен генералният спонсор корпорация „Развитие“, има интерес и от страна на други спонсори. Например има индикация от голяма търговска верига, която може да се включи в проекта. Вече има и разговори. Надяваме се и проектът, който сме пуснали в Министерството на спорта да бъде одобрен. Засега още нямаме индикации от ММС, но силно се надяваме, че ще се намери вариант да се подпомогне този проект, защото е един от малкото мащабни и смислени за подрастващи", каза още специалистът.

"Има интерес от клубовете. Вече много клубове се записаха, а състезателите чакат с нетърпение старта и на Скаут лигата за момчета", завърши Пламен Константинов.