България записа първа победа в група С на Световната лига след обрат от 0:2 до 3:2 гейма срещу Канада в Арена Ботевград. 

Селекционерът Пламен Константинов направи две промени след загубените две части, а включването на Виктор Йосифов бе в основата на обрата. 

Ето какво каза Пламен Константинов на пресконференцията след края на мача срещу Канада в Ботевград.

"Важното е, че успяхме да спечелим днешния мач. Не искам да оставям впечатление, че е без значение победата в груповата фаза. При всички случаи е хубаво, че побеждаваме, защото така се расте. Важно е, че успяхме да обърнем мача. Втората част на мача го изиграхме по категоричен начин. Може би малко несправедливо се получи във втория гейм. Този гейм беше наш. Можехме и да го спечелим и да вземем 3 точки. Разликата между нас и Канада най-вече е игровото ниво. Вижда се че Канада е по-обиграният отбор. Те имат 8 мача, а ние едва втори. Очаквам от мач на мач да играем все по-добре и като сработка, и като тактическа дисциплина."

"Този турнир в Баку ни разделя. Това е проблем, който няма как да избегнем. Но ще се опитаме с тези момчета, с които заминаваме, да обиграем този състав за Световната лига. Също така  и да дадем възможността на някои състезатели да поиграят повече", коментира Пламен Константинов.