Първи работен ден като старши треньор на Левски Боол проведе Петър Шопов. Миналият сезон той бе помощник на Джузепе Лорицио, а лятото бе в щаба на Владимир Кузюткин в женския ни национален тим, след като преди време бе начело на женската селекция на „сините“. Шопов също така бе помощник треньор в мъжкия Левски по времето на Брунко Илиев, Мартин Стоев и Найден Найденов.

„Първата ни цел е да играем волейбол, за да могат младите състезатели да израстват. А относно класирането, ще видим как ще тръгнем и докъдето стигнем. Въпросът е да не изпаднем. За мен не е много по-различно сега като старши треньор на мъжете защото все пак съм бил начело на жените на Левски. Въпросът е, че то не може да се каже, че е мъжки отбор сега. Чувствам се подготвен. Все пак моята треньорска кариера започна в Левски и тук се чувствам добре”, сподели специално за Гонг Петър Шопов.

Носителят на Купата на България Левски Боол ще запази мястото си в родната Суперлига въпреки финансовите проблеми. Тимът ще бъде съставен само от млади играчи от синята школа, като домакинските си мачове ще играе отново в зала „Сиконко” в ж.к. Люлин. Тази събота предстои и първи двубой от новия сезон 2014/2015 в Суперлигата – гостуване на Миньор в Перник.

Ето какво още сподели пред Гонг Петър Шопов след първата си тренировка начело на Левски Боол:
„Обнадежден съм в първия си работен ден в Левски Боол за този сезон. Това, че тимът ще го има в Суперлигата е добра новина. Все пак Левски е клуб с традиции и е добре, че той ще може да продължи участието си в шампионата независимо под каква форма. Връщаме се в Люлин в зала „Сиконко“ за домакинските си мачове, а и за тренировки. Тимът ни сега ще бъде изключително и само от млади състезатели. Тези, които са по-възрастни, миналата година са били старша възраст. Това са 4-5 момчета, а всички останали са от сегашната старша възраст на Левски. Първата ни тренировка днес преди обед бе с 10 човека, а останалите ще дойдат на следобедната. Все пак трябва да се съобразяваме с това, че са ученици и студенти. С финансовото състояние на клуба ни, няма как да разчитаме на силни опитни състезатели, които преди са били част от тима. Просто на тях трябва да се плащат повече пари, те са по-зрели и имат да издържат семейства. В щаба пак ще имаме помощник, статистик, а за сега не се предвижда физиотерапевт, което ще е голям проблем, но в хода на работата си мисля, че ще може да го променим.“