ЦСКА спечели гостуването си на Пирин (Разлог) с 3:0 (25:20, 26:24, 25:14) гейма в среща от 17-ия кръг на Суперлигата. Това е първи мач за домакините в собствената им зала "Септември" през този сезон, в който не успяват да вземат гейм.

Директният сблъсък за 5-о място бе доста изнервен, изпълнен със спорни моменти и на няколко пъти главният съдия Петър Харизанов трябваше да бърка в джобчето, за да показва наказателни картони за играчи и на двата отбора.

С този успех гостите вече заемат 5-о място с 32 точки, колкото има и четвъртият Марек Юнион-Ивкони, който е с мач по-малко.

Волейболистите от Разлог пък са на 6-а позиция с 29 точки. Много силен двубой изигра разпределителят на "червените" Георги Сеганов. Роденият именно в Разлог състезател наниза 5 аса, 2 блокади, 3 точки от атака и с общо 10 стана най-резултатен за своя отбор. Йордан Желязков от Пирин пък завърши с 11 точки.

В другия мач от кръга, който се игра днес, Добруджа 07 не срещна особени проблеми и победи Миньор (Перник) с 3:0 (25:14, 25:19, 25:12) гейма в собствената си зала "Добротица".

Домакините бяха по-добрият отбор през цялото време, а след убедително спечеления първи гейм Мирослав Живков даде възможност за изява на някои от по-младите си състезатели.

Така добруджанци се изравниха по точки с лидера ВК Монтана (по 37), а имат и мач по-малко от монтанчани, които вчера отстъпиха с 1:3 при гостуването си в Бургас на Нефтохимик 2010.

За гостите от Перник загубата е 16-а поредна и с 4 точки те продължават да са на последното 10-о място./БТА