Марица Пловдив се класира за финала в турнира за купата на България по волейбол за жени и ще защитава трофея в битка с Левски. В днешния полуфинал отборът, воден от треньора Иван Петков, очаквано надделя над домакина на финалната четворка Бургас 2007 с 3:0 (25:12, 25:16, 25:13) след само 62 минути игра в зала "Младост".

Привържениците на пловдивския клуб отново зарадваха своите любимки, като пропътуваха разстоянието от Града под тепетата до Черноморието, за да ги подкрепят в похода им към златния дубъл.

Самият двубой беше едностранен, с подчертано превъзходство на гостенките. Със 7 точки принос от централната блокировачка Виктория Григорова в първия гейм, тимът на Марица наложи тотално надмощие и разгроми противника с 25:12.

По време на втората част Иван Петков си позволи няколко смени в състава, а Таня Събкова беше над всички с три аса и три точки от три опита в атака, между които и последната в гейма за 25:16.

Марица продължи да атакува безмилостно и в третата част с отлична и разнообразна организация на нападението от страна на Юлия Богмацер. С атака на Милена Димова през центъра беше сложена точка на полуфинала при 25:13 за "жълто-сините".

Радосвета Тенева стана топреализатор на мача с 15 точки за победителките. Милена Димова добави 11. Най-резултатна за Бургас 2007 стана Даниела Иванова с 6 точки.

В по-ранния полуфинал Левски се справи с ЦСКА за крайното 3:0 (25:18, 25:20, 25:18) и получи правото на опит да детронира пловдивчанки.

Финалът Левски-Марица в съботния следобед на 7 май в бургаската зала "Младост" е с начален час 16.30./БТА