Марица (Пловдив) очаквано разгроми гостуващия Сливен (Сливен) с 3:0 гейма (25:15, 25:6, 25:17) за по-малко от час игра в среща от дванадесетия кръг на Националната волейболна лига за жени.  

Така вицешампионките вече имат 30 точки от десет победи и една загуба и са на второ място във временното класиране с 3 точки по-малко, но и с един изигран мач по-малко, от водача Левски (София).

Съвсем резонно гостенките от Сливен, които все още нямат спечелен гейм в дебютния си сезон в женския елит, не се оказаха сериозно препятствие за маричанки, въпреки че старши-треньорът на Жълтите Иван Петков даде почивка на шест от обичайните си титулярки – Ана Радичева, Таня Събкова, Весела Бончева, Ивелина Монова, Милена Димова и Силвана Чаушева.  

В тяхно отсъствие изключително младата селекция, състояща се от Мирела Шахпазова, Марина Ковачева, заменена след първия гейм от Симона Николова, Силвия Андреева, Вангелия Рачковска, Йоанна Атанасова, Радостина Маринова и Жана Тодорова, се справи с противника за 56 минути, забивайки цели 17 аса.

Централната блокировачка Йоанна Атанасова наниза 9 от тези точки, отбелязани директно от начален удар.  Тя записа общо 15 точки за Марица, с което стана топреализатор на мача, следвана от другия център на отбора Радостина Маринова с 14.  Най-резултатна за Сливен бе преотстъпената от Марица Пролетка Иванова с 12 точки.

В следващия си мач Марица гостува на ЦСКА (София) в столичната зала "Васил Симов" във вторник, 27 януари, от 16:00 часа.