Отборът на Марица Пловдив посреща състава на Славия-СУ в мач от четвъртия кръг на женската Национална волейболна лига. Двубоят е днес, 8-и ноември от 17.00 часа в залата на Пловдивски университет, пише volleymaritza.bg.

В трите си срещи досега вицешампионките нямат загубен гейм и се надяват да продължат перфектната си серия с четвърта поредна чиста победа от началото на сезона, за да не изостанат от другия безупречен до този момент тим – този на шампионките от Левски.

„Сините“ победиха като гости ЦСКА с 3:0 гейма и са начело в класирането с 12 точки и без загубен гейм в четири мача. Така, ако „жълтите“ успеят да ги догонят с един тригеймов успех срещу „белите“, Левски и Марица ще влязат в дербито помежду си следващата седмица в столицата от абсолютно равни позиции. Славия пък се намира на предпоследното пето място във временното класиране с 3 точки от една победа и две загуби дотук.

„Всичко е наред в нашия състав преди днешния мач. Всички състезателки са здрави и готови за игра“, обяви старши-треньорът на Марица Иван Петков. „В групата за двубоя няма да бъде диагоналът Силвана Чаушева. Така сме преценили, за да дадем възможност на други момичета да вземат участие в тази среща. Надявам се да се получи хубав мач, ние да играем добре и да победим“, добави Петров.