Марица (Пловдив) се класира за финала на Националната волейболна лига за жени. Във втория мач от полуфиналната си серия вицешампионките отново надиграха ЦСКА (София), този път като гости с 3:1 (23:25, 25:15, 25:17, 25:19) и затвориха този плейоф с 2:0 победи.

Съперникът на Марица в битките за златото от шампионата може да стане ясен още утре, когато в Града на розите ще се изиграе вторият мач от другата полуфинална серия.  В нея настоящите шампионки на България от Левски (София) водят с 1:0 победи срещу отбора на Казанлък Волей (Казанлък), припомнят от официалния сайт на пловдивчанки.

На два пъти по време на първия гейм в зала Васил Симов Марица успяваше да натрупа доста солиден аванс в резултата, но и двата пъти не успя да го задържи.  Въпреки че водеше с 19:13, пловдивският тим допусна изравняване при 23:23.  Следващите две точки също бяха за домакините, които взеха частта с 25:23.  Жълтите обаче си взеха поуката от този развой.  

Във втория гейм те бързо дръпнаха напред, но този път не позволиха на софиянки да се върнат в играта, спечелвайки частта с категоричното 25:15.  Момичетата на Иван Петков продължиха с превеса си в началото на третия гейм, макар и не толкова осезаемо колкото във втория.  Между двете технически прекъсвания ЦСКА дори успя да излезе с точка напред, но последва дълга серия от безответни точки за гостенките, която този път предреши гейма и те го затвориха при 25:17. 

 И в четвъртата част надмощието бе за Марица.  Вицешампионките продължиха изключително силната си игра на блокада от първия и третия гейм и това им помогна да затворят четвъртия при 25:19, а с това и мача при 3:1.

Топреализатор на двубоя стана Силвана Чаушева с 21 точки за победителките. Центърът Милена Димова добави 17 точки, цели 8 от които от блокада.  Най-резултатна за ЦСКА стана Силвия Кьосева с 13 точки.

Финалната серия също ще се играе във формат до две победи, като мачовете са насрочени за 2, 5 и евентуално 8 май.