Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов беше доволен от победата на "лъвовете" над Сърбия с 3:2 гейма във втория мач от приятелския турнир "Хуберт Вагнер" в Полша. Националите ни постигнаха втори успех в надпреварата, след като в първия ден надвиха и световния шампион Полша с 3:2 гейма.

"Този турнир ми позволява дам на младите играчи възможност за изява на международно ниво и шанс за трупане на опит. И не само да играят, но и да печелят, това е, което ме вълнува дори повече в момента. Резултатите от тези мачове ни позволява да погледнем в бъдещето с оптимизъм и и да храним надежди за изграждане на добър екип. Доволен съм от играта ни на блок, но трябва да намалим броя на грешките в организацията на играта и контраатаката. Със сигурност трябва да продължим да работим върху някои аспекти от играта ни", заяви Пламен Константинов. 

Капитанът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Виктор Йосифов изрази огромното си задоволство от победата над Сърбия. 
"Постигнахме втора победа в турнира. Удовлетворени сме от резултата и от нашата игра. Тези мачове показаха, че можем да поддържаме концентрация до край и да се справяме в трудни моменти. Това ни прави много щастливи", заяви Йосифов./БТА