Българският национален отбор по волейбол загуби от Аржентина с 1:3 (19:25, 26:24, 17:25, 18:25) последния си мач от Група С на втора дивизия в Световната лига. След двубоя селекционерът Пламен Константинов успокои, че контузиите на Ники Пенчев и Теодор Тодоров не са сериозни, а освен това коментира съперникът ни за предстоящия полуфинал на втора дивизия Белгия.

„Проблемът с Ники Пенчев не е сериозен, но не искахме да рискуваме и заради това го извадихме. Теодор Тодоров също бе ударен в главата, но ще се възстанови“, заяви Константинов.

„Причините за днешната загуба са други. Днес имаше един много мотивиран отбор. Срещу тях имаше отбор, който нямаше за какво да играе, след като спечели групата“, продължи треньорът. По повод следващия ни съперник Белгия, който ще срещнем на полуфинал на 10 юли във Варна, Константинов заяви:

„Белгия е един от прогресиращите отбори в Европа, неудобен противник, но преодолим. Мисля, че ги превъзхождаме като качества и нашите очаквания са да спечелим този мач и вече големия финал, който ще бъде доста по-сложен. Няма значение дали ще е Аржентина или Франция, ще бъде много по-трудно.”