Треньорът на женския национален отбор по волейбол на България Иван Сеферинов заяви след загубата от Пуерто Рико, че въпреки поражението е доволен от момичетата. 

Нашите момичета загубиха с 1:3 (25:23, 22:25, 21:25, 22:25). 

"Големи изненади в днешния ден. Още преди мача благодарих на Ева и на Мария (двете приключиха кариерата си в националния отбор б.р). Казах им, че независимо от изхода на срещата изключително благодарен съм, че ни помогнаха в такъв труден момент. Отборът е тотално подменен и сега тепърва ще гради облик. Това е един млад отбор, който ще участва на квалификации за световно първенство до 23 години през 2017 и след седмица започва подготовка за тази квалификация", започна Сеферинов.

"За мача бих казал, че имахме нашите шансове.  В два от геймовете не успяхме да ги затворим и загубихме м малка разлика. Въпреки това аз съм доволен от представянето на тези момичета, от тяхната борба. Защото играем с две посрещачки, които до този момент не са играли и отделно само с една централна от състава от миналата година. Не се чувствам разочарован от четвъртото място. Започваме да градим нов отбор. Имахме много тежка програма. Две тежки пътувания до Аржентина и Чехия без да се върнем с малко тренировки. Специално още преди началото за този турнир казах, че отборът не е в най-доброто си състояние", добави специалистът.