2019 година. Взели сме машината на времето и сме слезли 10 години по-късно. България успешно е изпълнила предсказанията да стигне до урната на слабаците. Но ФИФА и УЕФА ни вадят от неудобството. За да има интерес и сред по-малките отбори, се създава световно първенство за футболни джуджета. Ограниченията тук не се свеждат до това да имаш миниатюрна територия и население под 100 000 жители. Може да си футболно джудже и без да си такъв като страна.

Нашите излизат от тежка квалификационна група. Елиминираме новака Гибралтар и старата фирма Сан Марино, но отстъпваме първото място на Фарьорските острови. Нормално, все пак играем срещу няколко острова, а не срещу един.

Ето ни на бараж срещу само един остров. Но това е най-големият на света - Гренландия. На Градския стадион в Каспичан рекордните за сезона 143 зрители виждат грандиозния успех на нашите с 1:0 и приветстват класирането. Най-сетне! След 1:4 срещу Кипър преди 10 години България отново стига до победата над островна държава.

Оттук-нататък следва още по-трудното. Как да се справим с другите финалисти? Първенството отново е в южната част на Африка, а съдомакини са Свазиленд и Лесото. От Черния континент ни застрашава още Руанда, надвила в епичен плейоф съседа Бурунди. Дебнат ни и азиатските джуджешки грандове Шри Ланка, Непал и Бутан. Да не говорим за фаворитите за титлата от Европа Фарьорите, Лихтенщайн и Люксембург. От КОНКАКАФ идват страшилищата Аруба, Белиз и Холандски Антили. За щастие, Южна Америка отсъства. Кандидатът Огнена земя бил владение на Аржентина и Чили и не могли да се разберат за цветовете на екипите.

Ей, ФИФА, полудяхте ли? Цял континент ли ще участва срещу нас на световното? Антарктида. Решили пингвините да си спретнат отбор и Ледения континент също е на финалите. И стига с този регионален признак. Откъде-накъде и Тасмания ще участва? Нали са австралийци? Забранете поне този страшен прякор „тасманийските дяволи“ и без кенгура в състава им!

А сега не ни остава нищо друго, освен да се провикнем с пълно гърло: Напред, български юнаци! Напред, български лъвове!