Националът по лека атлетика Момчил Караилиев спечели надпреварата в тройния скок на турнира Moscow open в руската столица снощи.

27-годишният атлет записа във втория опит 17,10 м (0,0 м попътен вятър), което е равно на “А” норматив за световното в Берлин и остана недостижим на върха докрая въпреки, че се отказа от следващите 4 опита. В първия си скок Караилиев постигна 16,98 м (0,3 м/сек). Втори само с 16,85 м остана Игор Спасовходскии (Рус).

В овчарския скок рекордьорът ни Спас Бухалов се нареди 5-и в крайното класиране с личен рекорд за сезона от 5,60 м. Резултатът на Бухалов му осигури и “Б” норматив за световното първенство в Берлин. Спас покри “А” норматива от 5,70 м още през зимата на тази година. Победител в Москва с 5,70 м е Максим Мазурик (Укр). Втори, трети и четвърти са съответно Луис Стивънсън (Вбр), Дмитри Стародубцев (Рус) и Павел Герасимов (Рус) с по 5,60 м.

В спринта на 400 м при жените Ваня Стамболова е шеста с 51,49 сек. Еврошампионката от Гьотеборг’06 покри “А” норматив за Берлин по време на световните военни игри в София през май. Първа в Москва вчера финишира Екатерина Кривошапка (Рус) с 50,24 сек.

Караилиев и Бухалов ще участват в неделя в Москва в турнира “Братя Знаменски”.