Първата сензация на турнира за купата на Конфедерациите стана факт, след като Египет се наложи с минималното 1:0 в драматичен мач срещу световния шампион на Италия.

Египет показа много дисциплинирана игра в защита и не дадоха много шансове през първото полувреме на Италия, като за „скуадра” с два опасни удара се отчете Джузепе Роси.

В 40-та минута Абутрика центрира от ъглов удар в наказателното поле на Италия, където най-съобразителен се оказа Хомос, който засече топката с глава и я прати във вратата на Буфон.

През второто полувреме Италия имаше куп възможности да изравни, но много сериозни пропуски направиха Якуинта и Тони.

В 71-та минута Якуинта излезе сам срещу Ел Хадари, но вратарят на Египет успя да парира удара на нападателя на „скуадра адзура”.

Четири минути по-късно след добра атака на Италия Монтоливо се оказа сам срещу Ел Хадари и вратарят отново показа блестящ рефлекс и изби.

Пирло центрира опасно в наказателното поле на Египет в 79-та минута, когато Якуинта стреля, но ударът му отново бе спасен по великолепен начин от Хадари.

Последната сериозна опасност пред вратата на Египет бе в 87-та минута, когато Якуинта преодоля защитник на Египет и стреля, но Ел Хадари с крак отрази удара.

След тази загуба Италия остава с актив от 3 точки, колкото вече има и Египет. Бразилия води в групата с 6 точки, а САЩ е с 0.

В последните мачове от групата Бразилия играе срещу Италия, а Египет със САЩ.