„Искам да продължа да се занимавам с тенис на маса, а мечтата ми е журналистиката”, това казва 18-годишната ни националка Надя Убчева, която се състезава за варненския Корабостроител’92. „Тренирам от много малка - от 6-годишна. Запалих се от брат ми. Треньорът ми се казва Цецо Николов, дългогодишен национален треньор на мъжете и жените. Клубът ни има шампиони във всички възрасти. Представянето ни е най-доброто в България в момента. Имаме две момчета, които играят при юношите и бяхме на Европейското в Италия за юноши и девойки. Организацията там беше добра. Нямахме много точки, а това означава, че се падат по-силни противници”, разказа за Гонг трикратната шампионка на България.

Надя сподели още, че през изминалата година е най-доволна от републиканското първенство. „ Станах шампионка на двойки и взех бронз на сингъл. На отборното с жените останахме втори”, разкри още младата спортистка и добави, че очаква личното първенство на страната ни през март: „ Прибират се доста от добрите, които играят в чужбина. Надявам се да пробия.”

„Тенисът на маса е спорт, който развива много качества. Бързина, рефлекс, има мисъл. Бих искала да продължа да се занимавам с него. Като завърши мисля да уча в София журналистика, защото не само тенисът на маса бе влече като спорт. Това е моята мечта и се надявам да я осъществя. От малка винаги съм се възхищавала на журналистите и ме влекат различни видове спортове – баскетбол, волейбол”, сподели още Надя Убчева, която тази година завършва Руската гимназия във Варна.

Любопитното е, че половинката на Надя – баскетболистът Христо Захариев, който е смятан за един от най-перспективните ни състезатели в момента е в Италия и тенисистката се надява в бъдеще двамата да имат повече възможности да се виждат: „Той е добре, липсват му приятелите и семейството, но се надявам като завърша да имаме повече възможности да се виждаме.”