Най-голямата независима организация от привърженици на Челси подготвя дело срещу Висшата лига на Англия, заради Димитър Бербатов и трансфера му в Манчестър Юнайтед. Специално за Гонг, източници от клуба разкриха следното:

„Свързахме се с Висшата лига и искаме отговори на някои въпроси. Ситуацията между Тотнъм-Бербатов-Манчестър Юнайтед, много прилича на тази между Арсенал-Ашли Коул-Челси преди три години.”

През 2005 година Ашли Коул бе глобен с 100000 паунда, Жозе Моуриньо с 200000, а Челси – с 300000 и отнемане на три точки, когато Арсенал обвини „сините”, че са водили незаконни преговори с футболиста.

Това лято Тотнъм подаде оплакване срещу Манчестър Юнайтед, че се домогва по тайни пътечки до Димитър Бербатов, и поиска от Висшата лига да накаже „червените дяволи”. След трансфера на българина обаче се съобщи, че Тотнъм оттегля жалбата си.

Въпреки това от Независимата организация на привържениците на Челси искат от Висшата лига да продължи разследването срещу Ман Юн и ако се открият незаконни действия, клубът да бъде наказан. Според феновете ръководният орган има „морално задължение” към всички футболни запалянковци да стигне до дъното на въпроса, независимо, че Тотнъм е оттеглил искането си.

Феновете искат да получат досието, което Тотнъм изпрати по случая в офисите на Висшата лига, за да се разбере с какво той се различава от този на Ашли Коул.
”Искаме да разберем дали Висшата лига третира по еднакъв начин Челси срещу Арсенал, и Тотнъм срещу Манчестър Юнайтед,” каза още говорителят на организацията Джеръми Уолтърс за Гонг.

„Запазваме си правото да търсим отговорност от Висшата лига, ако открием, че отношението към Челси е било различно от това към Манчестър Юнайтед, и че Висшата лига не е следвала своето задължение към феновете на английския футбол да разследват сигналите за нередности.”