Изкаралият двуседмични проби в ЦСКА Сергей Миронов не е бил харесан от спортно-техническия щаб на шампионите и всеки момент ще бъде освободен.

 

Това е една от причините, но също така за взимането на това решение е допринесъл и факта, че в момента няма свободно място за чужденци извън ЕС.

 

Още в началото на седмицата стана ясно накъде вървят нещата относно бъдещето на Миронов, тъй като той не взе участие в контролата на „армейците” в Солун срещу ПАОК. Играчът бе вчера на Панчарево да гледа дублиращият тим при победата му над Сливен с 6:0, но също така не бе включен в състава. За разлика от него отново бяха пробвани в игрова обстановка исландския нападател Гунглаугсон и немеца Саша Болер.

 

Сергей Миронов дойде на проби на „Армията” благодарение на посредничеството на Александър Томов. При пристигането си в България мениджърите на футболиста заявиха, че клиентът им ще остане в ЦСКА близо 15 дни. Наставникът на „армейците” Димитър Пенев обаче прецени качествата на капитана на втория отбор на Зенит за по-кратък период.