Локомотив Сф постигна първа победа на лагера си в Холандия, като се наложи с 1:0 над Макаби Петах Тиква. „Железничарите” имат още една проверка в Ниската земя, срещу Анкараспор на 31 юли, след което ще се завърнат в България. Досега Локото имаше равенство с Галатасарай и загуба от Оснабрюк в приятелските мачове в Холандия.

Двубоят бе накъсан от много нарушения, като голяма част от действията се разиграваха в средата на терена. Опасните ситуации пред двамата вратари не бяха много, но все пак Локомотив превъзхождаше съперника си по този показател.

Единственото попадение в мача падна още във втората минута, когато Виктор Шпишич бе изведен много добре от Златински, и под плонжа на вратаря откри резултата. Гол на дошлия на проби Даниел Богданович бе отменен в 77-та минута, заради засада.
Най-опасното положение за Макаби бе в самото начало на второто полувреме. Едно неразчетено излизане на вратаря Бонджулич можеше да завърши с гол в неговата врата след удара на Унгер. Георги Марков обаче се намеси авторитетно и изби топката от голлинията.

Израелският тим се отличи с много груба игра, като футболистите на Макаби не се свеняха да влизат опасно в краката на българските си съперници, със сериозен риск да се стигне и до контузии. Играчите на Локомотив се подведоха по грубите им действия и също отвърнаха, но в по-малки размери. Земах и Лузон бяха изгонени от състава на Макаби, докато Иво Иванов напусна преждевременно с червен картон именно заради опасни влизания.
Локомотив Сф се прибира от Холандия на 1 август в 21 часа.