Заседанието на първите 11 фенове на Локомотив Пд от общо 39-те души, които бяха задържани вчера за нападението на агитката на ЦСКА, е отложено за 20 май (вторник) от 11 часа.

Делата на втората и третата група от арестуваните също бе отложено, но за 23 май (петък) от 10 часа.

Сред привържениците има и непълнолетни лица. Част от вандалите, които нападнаха привържениците на ЦСКА по време на двубоя с Вихрен, са поискали адвокати, а другите са отказали да бъдат представлявани от юридически лица.

Комисар Константин Титянов, директор на полицията в Благоевград, заяви пред Дарик, че част от задържаните ще бъдат съдени за едро хулиганство. Той бе категоричен, че полицията прави всичко възможно, за да може до 72 часа делата на всички привърженици да бъдат разгледани.

Вчера на километър след изхода от Благоевград в посока София, след масирана полицейска акция, бяха спрени двата автобуса с феновете на Локомотив Пловдив, отговорни за боя и погромите в Сандански, а след това 39 от тях бяха арестувани.

Черно-белите привърженици пристигнаха в южния град и предизвикаха безредици, след като атакуваха с камъни и бомби агитката на ЦСКА, гледаща гостуването на шампионите срещу Вихрен и потрошиха автобуса на червените, както и още няколко от спрените на паркинга автомобили, сред които и патрулна полицейска кола.