На официална церемония Георги Първанов връчи Почетния знак на президента на Републиката на футболен клуб ЦСКА по повод 60-я юбилей на червените. Държавният глава поздрави „армейците”, като заяви, че желае да види отбора догодина в Шампионската лига.

„За мен е чест да поднеса почетния знак на президента пред тези видни спортисти и футболисти на ЦСКА, които са тук пред мен, начело с ветераните – Стефан Божков, Нако Чакмаков, Манол Манолов и Крум Янев, както и тези, които ги замениха достойно по-късно през годините - поколението на Петър Жеков и Димитър Якимов, а по-късно и на Стойчо Младенов, Христо Стоичков, Любо Пенев и Емил Костадинов”, каза Георги Първанов по време на тържествената церемония, провела се на „Дондуков” 2.

На събитието бяха почти всички популярни футболисти на ЦСКА от 60-те години, а между тях се открояваше и фигурата на носителя на Златната топка Христо Стоичков.

„Сигурен съм, че успехите на ЦСКА, както във футбола, така и в останалите спортове, няма да приключат днес. Искрено се надявам догодина да видя отбора в Шампионската лига, а като цяло се радвам, че връчвам този знак по случай 60-та годишнина в момента, в който отборът завоюва по най-убедителен начин 31-та титла”, добави президентът на Република България.

Александър Томов прие отличието от името на футболния клуб и като цяло на спортния клуб ЦСКА. След поднесените благодарности той изрази своята почит към ветераните, без които тази история няма как да просъществува.

Томов завърши обръщението си, поглеждайки към футболистите от настоящия отбор – Велизар Димитров, Александър Тунчев, Тодор Янчев и Флорентин Петре, с изречението: „Водим с 16 точки на Левски, но аз съм сигурен, че можем и с повече.”