Старши треньорът на баскетболния Левски и основен организатор на тържеството за 100-годишния юбилей на клуба Тити Папазов бе гост в Спортно Шоу Гонг по Дарик радио и сподели последните новини около организацията на празника. Той обяви, че първите 2500 билета се пускат в продажба в сряда.

„Взехме много велико решение днес. Утре ще бъдат пуснати първите 2500 билета за мача Левски- Лацио и те ще бъдат с бонус- вход на баскетболния мач Левски- Балкан. Билетите ще са уникални, с място за името и ще се сложи първият печат на Левски“, обяви Тити и добави, че продажбата ще продължи от 15-и май, както бе планирано.

„Мога да кажа, че съм прекалено щастлив, защото най-нормално беше в начина, по който живеем- на негативизъм и отрицание, да се притесняваме доколко ще успеем да го финансираме, да го организираме. Моята голяма амбиция беше да имаме и печалба, а после да се каже за какво би се използвала тази печалба. Тържеството е нашият празник, нашият рожден ден, емоцията, която трябва да загърби всичко негативно, което се случи през последния сезон“, заяви Тити Папазов.

„Смятам, че феновете можем да сме коректив. Трябва да се съберем 500 хиляди левскари. Получава се по скромната сума 0.81 стотинки на месец- 10 лева на година. И така имаме 5 милиона на година, с които да участваме в управлението на клуба. Ние можем да се спасим. Смятам, че може да си го позволи в България само Левски. Да проявим уважение и към другия клуб с милиони привърженици- този на ЦСКА. Богат бизнесмен може да купи Меси, може Абрамович да стане спонсор на всеки отбор, например на Разград. Идва Абрамович, Домусчиев - купуват Меси, но не могат да купят онова, което е най-истинското. Левски има милионна публиката. Левски е най-обичаното нещо в тази държава“, коментира още Папазов.

„Тези 20 дни за мен минаха като един миг. Няма врата, която беше затворена за Левски или институция, която да не помогне. Благодаря на г-н Орешарски, г-н Станишев, г-жа Фандъкова. На МТел, на Гранд хотел София. Със сигурност ще пропусна някой, но също така на Национална спорта база, на СДВР. Всички загърбиха егото си и печалбата в името на една кауза, и аз затова съм щастлив“, сподели още Тити.

„Бях много щастлив, когато ми казаха, че един 17 годишен младеж е отишъл и е внесъл 1.40. На нас ни трябва масата. Аз искам милиони да застанат зад каузата и да разберат, че този клуб може да бъде съуправляван с наше участие. Когато имаме финансов гръб с абонамента, който сме направили, тогава ще бъдем по-отговорни и ще знаем, че ние сме взимали добрите и грешните решения. Това искам, защото тази „синя“ общност в момента е разцепена. Точно неуспехите родиха нашата поява“, коментира баскетболният специалист пред Гонг.

„Мога да обещая, че по никакъв начин моят ангажимент в каузата Левски няма да пречи на баскетболния отбор. Не съм допуснал да отсъствам 1 минута от тренировъчната зала. Мен ме убива негативизмът. Не желая да влизам във война“, заяви Тити Папазов.

„В ранното утро на 24-и май ще бъде направено най-великото нещо в демокрацията на България. Едно тържество, което всички хора ще помнят години наред. Убеден съм, че „сините“ фенове, които са на стадиона и пред телевизионния екран ще са супер щастливи. Искам тях да вербуване за бъдещата по-важна кауза. Ние имаме невиждан капитал, който трябва да използваме. „Сините“ фенове имат най-важния си мач тази година. Критикувахме Йоканович, Здравков, Топузаков, целия отбор, а най-много Батков. Сега е нашият мач, за който никой не ни пречи. Там ние ще докажем, че сме по-големи от Кирил Домусчиев, който успя да напълни стадиона за Лудогорец- Валенсия с 40 хиляди души. Ние обаче никога не можем да загубим мача с Лудогорец на стадион „Васил Левски“. Едно място да е празно, аз няма да съм щастлив. Колкото и препятствия да ни поставят, ние ще направим празник. А той ще започне, когато стадионът е пълен до горе. Това ще бъде празник“, каза още Тити Папазов.