Старши треньорът на Севиля Унай Емери заяви, че воденият от него отбор все още не се е класирал за финала за Лига Европа, въпреки че взе добър аванс от два гола след победата с 2:0 срещу Валенсия в първия полуфинален мач на стадион „Рамон Санчес Писхуан“.

Емери предупреди, че все още нищи не е приключило и Севиля ще страда много, ако подходи несериозно към реванша.

"Все още не сме се класирали на финала. Трябва да бъдат изиграни още 90 минути, а това е много време в гостуване“, коментира Емери.

„Искаме да изживеем момента след победата, а след това ни предстои тежка работа. Първо трябва да мине и мачът срещу Атлетик Билбао, като чак след това ще започнем да мислим за гостуването на Валенсия“, добави треньорът на Севиля.

„Ние уважаваме много нашия съперник и знаем, че два гола пасив могат да бъдат заличени. Това вече сме го виждали в този турнир, от този отбор. Не бива да допускаме гол на реванша, за да се класираме", продължи наставникът на андалусийския отбор.

"Засадата при първия ни гол беше ясна, но също толкова ясна беше играта с ръка на защитник на Валенсия в наказателното им поле. Тези неща се случват във футбола и ние трябва да бъдем над тях. Трябва да подкрепяме съдиите, които правят всичко по силите си, за да допускат по-малко грешки. В реванша ще има друг съдия, друг мач, други ситуации. Не мисля, че реферът е решил първия мач, въпреки че голът беше наистина важен. Ние създавахме положения и се подобрявахме с течение на всичките 90 минути", каза още Унай Емери.