Освен Димитър Димитров-Херо и Илиан Илиев, които най-сериозно са спрягани за треньорския пост в Черно море, още четирима са изявили желание да поемат варненския тим, научи Гонг. Те са Емил Велев, двама треньори, които работят в Германия, както и един бразилски футболист. Двамата треньори със стаж в Германия са българи- Георги Донков и Павел Дочев, а бразилецът е Марио Жардел.

Бившият нападател на Левски, Ботев, ЦСКА, Бохум, Кьолн и Ксамакс Георги Донков работи като треньор в тима на Вакер Бургхаузен в 3-а лига на Германия.

Павел Дочев е водил в треньорската си кариера тимовете на Падерборн, Рот Вайс, ЦСКА, Сандхаузен и Пройсен Мюнстер.

Легендата на Гремио и бивш футболист на Порто, Галатасарай, Спортинг, Болтън и Черно море Марио Жардел е единственият от изявилите желание да води „Морето” без опит в треньорската професия. Супер Марио дори е изразил готовност да доведе на „Тича” трима млади бразилски играчи, за които гарантира, че са бъдещи звезди.

По всички личи, че родните специалисти за впечатлени от условията за работа на „Тича”, ако се съди от сериозния интерес към треньорския пост, който ще бъде овакантен от Георги Иванов в края на сезона.

На този етап с най-сериозни шансове за поста старши треньор на Черно море си остават ДимитърДимитров-Херо и Илиан Илиев. Решението на кого да бъде гласувано доверие ще бъде взето след предстоящите празници.