Пред пълната само около половина "Белградска арена", нервите взеха своето от Цървена звезда, и символичният домакин на Финалната четворка в Адриатическата лига загуби със 70:75 от Цибона в първия полуфинал.

Успехът дава квота и за участие в Евролигата догодина, а Цибона чака своя съперник измежду Партизан и Цедевита, които играят в петък вечер.

Цибона стартира по мечтан начин, и още през първата част поведе с двуцифрена разлика. Цървена звезда на противоположния полюс, не успяваше да осъществи нито една от идеите си в атака, а в защита изглеждаше статично.

В началото на първите две части от мача, гостите от Хърватия играеха силно, а Звезда се сещаше да щурмува на края. Освен Яка Блазич обаче, всички други в лагера на белградчани оставаха длъжици на отбора си.

Стрелбата от тройката съвсем довършваше домакините, който изкараха първото полувреме 0-13, и едва в последните 36 секунди Чарлз Дженкинс вкара първата тройка за Звезда.

Балансираната игра на Цибона обаче ги отведе на почивката с преднина от 11 - 38:27. Блазич отбеляза 10 от първите 15 точки за Звезда, и имаше 15 на полувремето.

Въпросната тройка на Дженкинс си остана единствена още дълго, а преднината на хърватския тим растеше, със страхотна игра на Дарио Шарич и Джерел Бласингейм.

Освен тройките, "звездашите" започнаха да изпускат и купища наказателни удари.

Цибона дръпна с 18, и пак Блажич бе този, който оставяше в мача Звезда, като отбеляза и втората тройка за отбора си в срещата, в 27-та минута.

В последната част двата състава влязоха при 16 точки аванс за Цибона, но този път добрият старт се падна на домакините, и Звезда започна четвъртината със серия от 10-0, преди едва в четвъртата минута хърватите да се разпишат.

Сръбският гранд така и не успя да се доближи повече до съперника, след нова поредица от пропуски от разстояние.

Невероятното все пак бе на път да се случи, при това по-малко от три минути преди сирената. Четири поредни точки на ДеМаркъс Нелсън и кош на Блазич направиха 64:69, и оставиха интригата до край. Размяната на по два наказателни удара остави нещата такива и в последната минута. Зверска забивка на Марко Симонович направи разликата само две точки, с 40 секунди на таблото, а Звезда открадна топката при следващата защита, но грешен пас на Нелсън не позволи да си стигне до равенство.

В този миг обаче се пречупи и талант номер 1 на Европа Дарио Шарич, и пропусна два фаула за Цибона. От другата страна Дженкинс реализира само един наказателен удар, и пак не изравни.

Фауловете продължиха, но Джерел Блесингейм бе точен два пъти, за 70:73. Симонович пропусна тройка, а накрая бърза атака за Цибона затвори мача за тях при 70:75.

Най-резултатен за победата бе Блесингейм с 28 точки, а Шарич отбеляза 21. С 25 точки за Звезда завърши Блажич.

Преди мача, Дарио Шарич получи приз за най-прогресирал играч през сезона, старши треньорът на Звезда Деян Радонич бе отличен за Треньор номер 1, а неговият играч Лука Митрович взе награда за феърплей.