Централният защитник на Олимпик Лион Максим Гоналон с „80 процента вероятност“ ще играе за Наполи от другия сезон. Това обяви агентът, който движи сделката между двата клуба. Той също добави, че не би било чудно, ако и партньорът на Гоналон в защита – Самуел Умтити го последва.

Френският национал бе много близо до трансфер на „Сан Паоло“ през зимата, но тогава в последния момент се намеси президентът на „хлапетата“ Жан-Мишел Олас и стопира сделката. Въпреки това още тогава босът на Лион е заявил, че би приел същата оферта, ако Наполи се върнат с нея и през лятото.

„Сега съм в Лион, а утре ще бъда в Неапол“, разкри агентът Фредерик Гера. „Гоналон има оферти от доста отбори и всички знаят, че Наполи го искат. Тогава Олас дръпна шалтера, понеже не мислеше, че отборът ще завърши сезона добре без своя капитан.“

„Трябва да призная, че Олас бе прав и Лион се справя много добре с Гоналон. Преговорите между двете страни обаче започват от нулата и няма как цената на играча да бъде същата и през юни. Имаше няколко разговора между Максим и Рафа Бенитес. Неговият избор ще зависи от бъдещия му треньор, но е важно да отиде в отбор, който се бори за победи. Ако Наполи ще гони скудетото, Гоналон ще приеме. В момента има 80 процента вероятност той да избере Наполи.“

„Наполи харесва и Самуел Умтити, като съм водил разговори и за него. Той е важен играч за Лион, млад е и може да се развие още. Ако Наполи го потърси, той ще се отзове, макар и те да не са единственият отбор, който го преследва. Ако италианците предложат точната сума, Умтити ще заиграе за тях“, допълни Гера.