Въпреки че е футболистът с най-много мачове в клубната история, временният мениджър на Манчестър Юнайтед Райън Гигс изобщо не попада сред вариантите за постоянен треньор, които се разискват от шефовете на тима.

Преди дни шампионът на Англия уволни посочения лично от сър Алекс Фъргюсън за наследник Дейвид Мойс, след като отборът загуби с 0:2 от Евертън и сериозно намали шансовете си да играе в Европа през идната кампания.

В момента вицепрезидентът Ед Уудъурд се е нагърбил със задачата да изготви лист с потенциални кандидати, с които може да се преговаря веднага. Изискването към тях е едно – да бъдат утвърдени имена в треньорската професия с достатъчно опит зад гърба си.

Точно поради тази причина Райън Гигс, който се води играещ наставник, ще може единствено да довърши сезона начело на „червените дяволи“. Репутацията на уелсеца също така е донякъде накърнена от факта, че той беше асистент на освободения Мойс.

Засега с най-големи шансове да седне в освободеното от Дейвид Мойс кресло е холандският селекционер Луис ван Гаал. Специалистът ще стане свободен агент след Световното първенство в Бразилия, на поста му ще застане Гуус Хидинк.