Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло не смята да спира с промените в структурата на своя отбор във Формула 1. След като освободи досегашният директор Стефано Доменикали с Марко Матиачи, босът на „скудерията“ планира да съкрати бюрокрацията в тима.

Това ще стане чрез опростяване на вътрешната йерархия, така че подобренията, от които болидите се нуждаят, да стават по-бързо.

Първите последствия от решението на Ди Монтедземоло касаят външните консултанти, които директно отпадат от сметките, а Ферари ще съсредоточи усилията си в области, в които може да внесе мигновени подобрения.

„Целта е да можем да реагираме по-бързо, да бъдем в готовност и да събираме по-голямата част от информацията, която пилотите ни подават по време на състезателните симулации, но преди всичко, от пистата“, гласи официално изявление на „черните кончета“.

„Ще обсъдя тези неща с президента Ди Монтедземоло, за да сме наясно какво ще трябва да правим“, коментира шефът на отбора Матиачи. „Дори може да наемем хора, ала това ще стане с ясна идея, а не просто за да играем на пазара. Ще вземем нови служители само ако те добавят ново качество към отбора“, допълни той.