Гражданин на Малайзия, който тази година беше уличен в  организиране на международна група за урeждане на мачове,  включително и от щатските лиги на Австралия, ще бъде вкаран в  затвора през тази година. Сегаран Джери Субраманиам, на 46 години, се призна за  виновен в уреждането на шест мача от първенството на  австралийския щат Виктория през миналата година.

Съдията от съда на Виктория- Майкъл Бърк, осъди малайзиеца  на три години, но присъдата беше намалена на две в последствие  заради извънсъдебно споразумение между обвиняемия и властта. Миналата година футболистите от отбора Саудърн Старс Райс  ноел и Джоуи Уули, и двамата англичани, бяха уличени и глобени  заради участието си в уреждането на четири мача. Други  англичани- играчите Дейвид Обази и Никълъс Маккой, както и  треньорът Зия Юнан, също бяха признати за съучастници в  престъпната схема и ще бъдат изправени пред съда през юни тази  година.

Щатските първенства реално са второто ниво на футбола в  Австралия, където повечето отбори са полупрофесионални.  Професионалните клубове играят в местната А-лига.