Треньорът на Спартак 1918 Наско Атанасов смята, че 35 точки биха били достатъчни на отбора, за да запази мястото си във втория ешелон. На редовната пресконференция на Спартак днес той бе категоричен, че тимът ще гони поне 3победи в оставащите 5 мача.

„Ние имаме 5 мача до края. Търсим победи в тях. Смятам, че 35 точки ще са достатъчни, за да останем. Това ни е задачата. За предстоящия съперник Раковски, каквото съм научил, ще го споделя с играчите. Изравнени са силите в групата” коментира Орела. Той няма да може да разчита на наказаните Иван Минчев и Джихат Кямил. Петър Патев има проблем с адукторите, но ще е на линия.

Атанас Атанасов за пореден път изрази разочарованието си от състоянието на терена и от това, че всички нехаят за отбора.

„Няма как да се адаптираме към терена. Лошото е, че всички нехаят. Излиза, че се оплакваме. Трябва да завършим шампионата въпреки перипетиите. Няма на кого да се оплачем. Само им правим кефа на „доброжелателите” А техните уста се отварят, когато имаме неуспехи, иначе се бяха покрили по дупките си. За какво е направен този спортен комплекс.Какъв му е статутът? Каква е идеята? Да издържа отбора ли, за какво? Пак ще излезе така, че се оправдавам. Създадохме ред, но ако няма продължение жалко”.

Атанасов коментира и загубата от Банско: „В последния мач направихме детински грешки във фаза защита, които повече няма да ги допуснем. Нормално се получи този резултат. Имахме доста положения, които не успяхме да реализираме. Взехме си поуки и продължаваме напред”.