Тази вечер (23 април) целият отбор на „Берое“, заедно с треньорския екип, се включиха в Националния поход на книгата и Маратона на четенето по случай днешния Световния ден на книгата и авторското право. „Голямото нощно четене” бе в старозагорската книжарница „Приятели“ сред много фенове на отбора и любители на писаното слово.

Берое чете с Приятели

източник: Beroe.bg

В началото Георги Костадинов и Салим Керкар показаха и футболните си умения с дрибъл между книгите, а за да покажат, че те не са препятствие за тях и жонглираха с топка в крака и книга в ръка.

Берое чете с Приятели

източник: Beroe.bg

Освен, че четоха откъси от български и световни класики, футболистите участваха и в различни игри, свързани с литературни произведения. Иво Иванов, Владимир Зафиров, Николай Чипев и Георги Костадинов участваха в най-трудното изпитание и познаха откъси от „Под игото“, „Патиланци“, „Пипи дългото чорапче“ и „Дон Кихот“. Игор Джоман пък с удоволствие почете на гостите на френски.

Берое чете с Приятели

източник: Beroe.bg

Преди и след цялото участие играчите раздадоха много автографи, а феновете направиха незабравими снимки със своите любимци. Футболистите, както и присъствалите представители от УС на СНЦ “Национален фенклуб Берое – Стара Загора” призоваха всички да ги подкрепят и на стадионите в България и четат повече литература.

Берое чете с Приятели

източник: Beroe.bg

Цялото участие на клуба в кампанията цели да насърчи четенето сред подрастващите, да създаде интерес у тях към книгите, да привлече вниманието им с примера на техните идоли. С включването си в тазгодишния Маратон на четенето, всички от ПФК „Берое“ се надяваме, че сме стимулирали още повече българските деца да четат книги и да спортуват.