Старши треньорът на Локомотив София Димитър Васев бе видимо разочарован от отпадането на своя тим от турнира за Купата на България. Столичните железничари допуснаха втора загуба от Ботев Пловдив, този път с 0:1 в София, и така пропуснаха възможността да се класират на финал в надпреварата. Единственият гол в срещата падна от дузпа в 59-ата минута.

Васев сподели след мача, че именно дузпата е предрешила крайния изход на мача.

„Аз лично съм доволен от моя отбор. Поздравих момчетата, за това което показаха. За мен дузпата беше края на мача. Изпълнихме целите си, които си бяхме поставили. Държахме повече топката, имахме своите шансове,. Жалко, че не успяхме да поведем с двете положения, които имахме. Не съм гледал дузпата на повторение. Не знам какви са доводите на съдията, но за мен тя беше най-малко спорна“, коментира Васев.

„Доволен съм от играта. Създадохме две положения, без нито едно за Ботев, и в този момент се свири дузпа за тях. Имаше настроение, агресия, имаше всичко и в 59-ата минута – край на мача. Оттам нататък всичко се обезсмисли. През целия мач съдията даваше някои фаулове, за които едва ли и той има обяснение. При 0:0 Ботев пак се класира, нека вкарат гол. За мен мачът приключи в 59-ата минута. Ще видим на финала дали са били заслужен финалист. В един момент видях един уплашен Ботев“, каза още специалистът.