Локомотив Пловдив победи Лудогорец с 1:0 в среща-реванш от 1/2-финалите в турнира за Купата на България. В 59-ата минута от пряк свободен удар Камбуров изведе "смърфовете" напред в резултата. В 87-ата минута отново той пропусна дузпа.

В първата среща Лудогорец спечели с 2:0 и в крайна сметка е на финал с общ резултат 2:1. 

На трибуните на стадион "Локомотив" нямаше публика поради наказанието на пловдивчани да играят пред празни трибуни за 3 мача, а на стадиона беше благодетелят на "смърфовете" Константин Динев.

Още в 11-ата минута дойде и едно от най-интересните положения пред вратата на Чворович. Камбуров навлезе в наказателното поле и падна на тревата, но Людмилов не отсъди дузпа.

ВИДЕО: Лудогорец се измъчи, но отстрани Локомотив

източник: Георги Димитров

Най-интересното в двубоя дойде в последните минути на срещата. Първо в 76-ата минута Моци влезе остро с бутоните в тялото на Мендес, а това стана в наказателното поле, но Калин Людмилов не отсъди дузпа.

ВИДЕО: Лудогорец се измъчи, но отстрани Локомотив

източник: Георги Димитров

Такава имаше в 86-ата минута. Реферът отсъди 11-метров наказателен удар за игра с ръка на Минев, Камбуров стреля слабо  и Чворович улови уверено кълбото.

Така в крайна сметка Лудогорец е на финал.

Локомотив Пловдив - Лудогорец 1:0, 1/2-финал за Купата на България-реванш
голмайстор: 1:0 Камбуров (59)

Общ резултат: 1:2 

Съставите на двата отбора:

Локомотив Пловдив: Акалски, Тодоров, Грънчов, Асен Георгиев, Йошев, Ндайе, Диего, Гади, Делев, Камбуров, Мендес

Лудогорец: Чворович, Минев, Витиня (68-Кайсара), Мантула, Моци, Александров, Ешпиньо, Ернандес (74-Мисиджан), Златински, Кишада (64-Безяк), Абало

Главен съдия: Калин Людмилов

жълти картони: Йошев, Грънчов (Лок), Ернандес (Луд)