Барселона ще може да финализира сделките по привличането на Марко Ройс, Марк-Андре тер Стеген и Ален Халилович, след като ФИФА разреши на каталунците да подпишат с нови играчи през лятото, тъй като световната футболна централа „замрази“ забраната на клуба да прави входящи трансфери заради обжалването, което испанският гранд стартира.

Барселона вече постигна споразумение с Борусия Мьонхенгладбах за привличането на Марк-Андре тер Стеген. Каталунците ще платят 12 милиона евро за младежкия национал на Германия. 21-годишният футболист вече уточни личните си условия с испанския клуб.

Барселона също така постигна споразумение с Динамо Загреб за трансфера на младока Ален Халилович, който ще се присъедини към отбора от 1-и юли.

Каталунците ще имат възможност да приключат и привличането на Марко Ройс от Борусия Дортмунд. Според информациите Барса е готов да плати 35-те милиона евро, които са записани в освобождаващата клауза на договора на футболиста. Спортният директор на испанския клуб Андони Субисарета вече е водил разговори с Ройс и неговия агент.

Барселона ще се опита да финализира трансфера на Марко Ройс преди началото на Световното първенство в Бразилия.