Бившият играч на Байерн Мюнхен Бишенте Лизаразу се изказа твърде критично за германския шампион по повод играта му срещу Манчестър Юнайтед в 1/4-финалите от Шампионската лига.

Баварците направиха 1:1 като гости в първия мач, а в ответния сблъсък спечелиха с 3:1, след като англичаните бяха открили. Три дни по-късно обаче европейският клубен първенец падна тежко с 0:3 от Борусия Дортмунд в Бундеслигата, макар и мачът да бе без значение по отношение на титлата.

„Според мен бяхме посредствени срещу Манчестър Юнайтед в четвъртфиналите и направо слаби срещу Дортмунд“, коментира Лизаразу, който носи екипа на Байерн между 1997 и 2004 година. „Сега отборът го чака труден мач, след като се натъкна на Реал Мадрид. Ако направим още едно средняшко представяне в първия мач и сблъсъкът приключва.“

„Ако Байерн иска да стигне до финала, трябва да изиграе два фантастични мача. Когато аз бях в клуба, винаги бяхме настроени да играем по такъв начин, дори когато формата и представянето ни не бяха постоянни.“

„Очаквам да видя точно такова лице от Байерн, защото всеки един играч трябва да мисли само и единствено за победата“, допълни Лизаразу.