Българският каякар Боян Николов се отправя на второ самостоятелно пътешествие в открито море на 1-и май. Новото предизвикателство се нарича „Три морета”. Успехът на първия му проект по маршрута Атина - Игуменица се превърна във вдъхновение за второто пътешествие. Новият маршрут ще бъде два пъти по-дълъг и по-непознат. Разстоянието, което трябва да измине Боян Николов е около 2 150 км. Предвижда се това да се случи за около два месеца в периода от 1-и май до 1-и юли.

Пътят ще бъде изключително интересен, тъй като включва делтата на река Дунав и три морета – Черно, Мраморно и Егейско, всяко от които с различен характер, климат и крайбрежие. Пътешествието обхваща три държави – България, Румъния и Турция.

„Новото солово пътешествие наистина е изпитание за духа и тялото ми. Много по-сериозно от миналогодишното. Тук преминавам през няколко гранични зони, което може да забави плановете ми. Но аз съм зареден с оптимизъм и вярвам, че ще се завърна по-силен и по-мъдър. Успехът на подобен проект не би бил възможен без подкрепата на съмишленици и спонсори. Затова искам да благодаря на всички тях”, коментира Боян Николов дни преди новото си начинание.

До момента Боян Николов има осъществени няколко самостоятелни плавания с каяк по море в рамките на 10-14 дни и съответно с дължина 200-300км. Миналата година той реализира първия по-мащабен български проект.