Левски пак изглеждаше жалко. Това е отборът с 12 загуби в А група, а по всичко изглежда, че ще има и още. Такава е футболната логика. Слаб отбор, слаби футболисти, следователно и резултатите трябва да са такива.

ЦСКА записа четири победи над Левски в рамките на един сезон. Рекорд! „Сините“ правят по закон дебилни грешки в защита. По правило отборът е зле организиран в средата на терена, а на всичкото отгоре нападението е „безопасна игла“. Създаването на положение е истинска рядкост.

Топузаков се захвана със сложна задача и се опари жестоко. Вероятността същото да се беше случило с всеки друг е доста голяма. Топчо води отбор, който е без ръководство. Някъде по трибуните можеш да мярнеш вечния Баждеков, но други фактори в този клуб не съществуват. Батков се крие, защото е безкрайно гузен и притеснен. Има защо. Управлението му е пълен провал. Както обича да казва адвокатът - „позор“. Вместо да е най-успешният президент, той зорлем се опитва да е част от най-звучното падение на Левски. С ръка на сърцето може да кажем, че успя.

Виновниците са много, но най-точно може да ги обобщим така. Виновни са всички, които през последните години са работили и един ден в Левски. От първия до последния. Може да изключим само неколцината юноши, които получават шанс от време на време. Ако клубът се управлява така, след време и те ще бъдат сред виновниците.

Как играха „сините“ в поредното опропастено дерби?

Горан Блажевич: В интерес на истината няма от какво да се срамува. Извади някое и друго положение, струва ми се, че няма особена вина за головете, тъй като те дойдоха след асистенции на бранителите пред него. Положението на терена от страна на Левски беше - един Шильо /така му викат на хърватина/ и десет заблудени шилета.

Дъстли Мюлдер: До едно време показваше част от това, което умее. В средата на второто полувреме „сдаде багажа“. Холандецът отвори магистрала за „червените“ в края на мача и те логично нападаха през неговата зона.

Рикардо Нунеш: Тук е моментът да попитаме, защо този футболист играе в Левски? Отговорът е, защото Батков държеше да бъде привлечен. Това се случи през главата на спортните хора в клуба. Португалецът е прекалено бавен за своята позиция, а тя се характеризира с това, че трябва да си бърз. Рикардо може да донесе повече пари на ЦСКА от акциите, които Томов продава. Ако някой е гледал Тони Силва срещу Нунеш, скоро трябва да очакваме сериозен трансфер...

Аймен Белаид: Футболист с качества, който си партнира със слаби защитници. Накрая и той се оплете, но в тази компания е нормално да тръгнеш по наклонената плоскост. За да стане класен защитник, на Белаид му трябват трима нови съотборници в защита, а и още трима, които да бъдат резерви. Срещу ЦСКА допусна прекалено много грешки.

Павел Чмовш: Павел...кой? Здраво момче с вид на побойник. Мечтата за всеки раздвижен нападател. Чехът скача толкова, че спокойно можеш да пъхнеш вестник под краката му. Задължително е да бъде по-тънък, а не от големите съботно-неделни броеве. Чмовш има желание, но как е стигнал до холандското първенство, само един Господ знае. Или пък холандският шампионат не е това, което беше.

Пламен Крумов: Изгаря от желание, за да носи „синята“ фланелка, което е похвално. Игра на нетипична позиция, което е оправдателно. Крумов в ролята на опорен халф си е чиста диагноза. Няма как Левски да гради играта с трима „разграждащи“ в средата на терена.

Орлин Старокин: Това беше футболистът, който игра с най-малко страх от всичките „сини“. Опитваше се, но сбърка фатално при един от головете на ЦСКА. Загуби безумна топка в средата на терена, а зад него беше палавата защита. Старокин е капитан на Левски във второ дебри. Това е голям проблем, въпреки че човекът се старае. Какви капитани имаше този отбор, сякаш левскарите са на изчезване.

Даниел Димов: В един от скечовете на легендарното НЛО се казваше „мъка, мъка, мъка...къса ми се сърцето“. Дани Димов е мъжко момче, но има проблеми с техниката, които лъсват драматично в подобни мачове. Може би неговата позиция е в защита, а в последното дерби го натовариха с непосилна задача. Той трябваше да прави играта на Левски. В такива случаи винаги използвам следното изречение: „С Гаджев е зле, но без него е три пъти по-лошо“.

Рафаел Бастос: Мързелив бразилец. Футболист с прекрасни качества, но явно ще ги запази за себе си. Незабележим на терена. Не разбра, че мачът е започнал.

Ларсен Туре: Бута се, ръга се, но той пък е мързелив французин. Главата на Туре със сигурност не е в Левски. Измъчва се на „Герена“, а и всички го намразиха след пропуските му срещу Литекс. Има качества, но е изключително непостоянен. Добрите му футболни години са отминали. Не е случайно, че е в България, а не във Франция.

Валери Божинов: Разочарование. Божинов разочарова най-вече себе си. Неговите качества са ясни, но в момента сякаш прави подготовка. Нападателят е изгубил много през времето, в което не играеше футбол. Личи си, че иска много, но за да се получи, трябва да се труди по- усърдно. Дано да не е изпуснал влака...

Цветан Генков: Нападателят си изгуби времето на „Герена“. Започна добре и постепенно се срина. Влезе сърдит срещу ЦСКА, напусна терена по същия начин. Не успя да даде много, но ако иска може да си намери оправдание. Ще му помогнем – липса на игрова практика. Цецо не изпитва удоволствие от играта в периода си като част от Левски.

Владислав Мисяк: Твърде е млад, за да бъде оценяван.

Радослав Цонев: За него важи същото, може да се похвали, че вкара хубав гол.

Футболистите на Левски имат комплекс. Изпитват страх от няколко неща. Едното е футболната топка, която е в ролята на бомба в краката им. Страх ги е от терена, притесняват се от трибуните и малцината хора, които все още плащат билет, за да ги гледат. Добрата новина е, че всички до един са временни, а Левски е вечен, щом все още има такива, които ходят да им гледат мачовете на стадиона.

Тодор Батков плаща заплатите, нищо че щеше да ги спира. Това е единственото, с което може да се похвали. Плати и лиценза. Със сигурност си плаща и консумативите в къщи. Не вярвам да са му спрели кабелната.

Някак си намира средства, но големият му проблем е, че взима безумни решения. Адвокатът не умее да управлява Левски и резултатите са ясни. Няма изненада, всичко е напълно закономерно.