Емоциите около българския футбол не стихват и на втория ден от светлия християнски празник Великден. За днес е оставена "черешката на тортата" - Вечното дерби между Левски и ЦСКА.

"Червените" имат повече за какво да се борят в този мач, защото са в битката за място в евротурнирите и със сигурност тайничко си мечтаят да се намесят и в спора за титлата.

Само месец преди 100-годишнината им пък "сините" вече нямат за какво да играят, като и зона Европа вече изглежда непостижима химера. Те обаче трябва да бранят честта си срещу големия съперник.

Момчетата на Елин Топузаков са в доста лоша серия срещу ЦСКА. Те не са вкарвали гол на опонента си вече пет поредни мача или пълни 8 часа. Логично, толкова двубои нямат и победа.

През кампанията "червените" спечелиха всичките двубои за първенството, а те бяха три до момента. Веднъж надделяха с 3:0 и два пъти с по 1:0 в рамките на една седмица.

Сега със сигурност наставникът Стойчо Младенов е мотивирал играчите си за още един успех. Той няма да може да разчита единствено на контузения си капитан Валентин Илиев. Всички останали са на разположение.

Повече проблеми имат "сините". Аут заради наказания са двамата капитани Станислав Ангелов и Владимир Гаджев. Контузени са Пламен Илиев, Антон Огнянов, Стефан Велев и Мирослав Иванов.

С проблеми преди двубоя беше и Кристовао Рамос. Той е последният, който е вкарвал гол във Вечното дерби от тази група играчи, затова Топузаков рискува и го взе за мача.

Двата тима излизат един срещу друг в 16:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Заради почивния ден се очаква да няма особено голяма посещаемост.

Максимално очакваната публика е около 10 хил. зрители. Въпреки това полицията е на крак и ще следи за спазването на реда преди, по време и след двубоя.