Байер Леверкузен направи още една крачка към класиране в топ 4 и участие през следващия сезон в квалификациите на Шампионската лига. „Аспирините“ се наложиха с категоричното 4:1 при визитата си на предпоследния Нюрнберг в мач от 31-я кръг на Първа Бундеслига.

Първата ситуация в мача бе в 7-та минута пред вратата на Байер, когато Йосип Дрмич финтира Топрак и стреля, но Бернд Лено спаси.

Байер излезе напред в резултата в 16-та минута, когато Бьониш подаде към Емир Спахич, който с далечен удар прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата на Шафер.

Нюрнберг успя да изравни резултата в 16-та минута, когато Марвин Платенхард стреля от фаул и изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Бернд Лено.

Байер можеше отново да излезе напред в резултата в 33-та минута, когато Бьониш стреля опасно, но топката премина на сантиметри в страни от десния стълб на вратата на Нюрнберг.

Киотаке на два пъти имаше добри възможности в 35-та минута, но не успя да вкара.

Щефан Кислинг отправи опасен удар по посока на вратата на Нюрнберг в 39-та минута, но Шафер спаси.

В началото на второто полувреме Нюрнберг можеше да поведе в резултата, но Бернд Лено на два пъти се намеси решаващо и отрази удари на Дрмич и Киотаке.

Байер поведе в 48-та минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле на Нюрнберг топката попадна в Топрак, който подаде към Бьониш, а той с прецизен удар прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Шафер.

Гостите бяха близо до това да вкарат трети гол в 78-та минута, но Шафер се намеси решаващо и отрази удар на Сон.

„Аспирините“ реализираха трети гол в 80-та минута, когато Сон направи добър пробив, а след това подаде към Емир Спахич, който отблизо вкара второто си попадение в срещата и направи резултата 3:1.

Байер вкара и четвърти гол в 87-та минута, когато Сон отправи далечен удар, Шафер не успя да се намеси убедително и топката попадна в Хилберт, който отблизо се разписа и по този начин оформи крайния резултат в срещата.

След този успех Байер Леверкузен остава на четвърто място във временното класиране на Първа Бундеслига с 54 точки. Нюрнберг е на предпоследната седемнадесета позиция с 26 точки.