Далеч по-убедително представяне от първия манш направи родният участник Петър Петров (Ямаха) в клас MX2 в Световния шампионат по мотокрос, 5 кръг от календара – Grand Prix Bulgaria. За разлика от първия манш, където изостана на старта и трябваше да изпреварва цели 19 съперника, сега Петров тръгна отлично и успя да влезе на първия завой 10-ти, като през цялото се движеше стабилно и непрестанно държеше под напрежение своите съперници.

Въпреки неспиращия дъжд, Петров показа класа и затвърди впечатленията, че е топ пилот в Световния шампионат.

След преминаването на финала Петров прие заслужените аплодисменти на близо 20 000 зрители на мотополигон „Горна Росица”, които скандираха името му.

Така общо след двата манша Петър има 28 точки от състезанието в Севлиево и е на 6-то място в крайното класиране. За генералното класиране на Световния шампионат в клас MX2 Петров е 13-ти с актив от 70 точки.

Следващият старт на Петров за Световния шампионат ще бъде на 04.05.2014 год. в Холандия.

Убедителен победител в Grand Prix Bulgaria в клас MX2 стана Джефри Херлингс (КТМ) от Холандия, следван от Арнауд Тонус (Кавазаки), Швейцария и Жорди Тишие (КТМ), Франция.

„Много съм щастлив, благодаря на всички за подкрепата. Смятам, че в първия манш имах възможност за по-челно място, ако в сила бяха старите правила и карахме 5 минути повече. Може би трябваше да рискувам повече във втория манш, но просто времето не позволи. Много тежко каране, но съм доволен от 6-тото място.”, заяви след края на състезанието Петър Петров.