Димитър Бербатов направи поредния си силен мач с екипа на Монако и само с неговото попадение отборът от Княжеството спечели с 1:0 домакинството си на Монако от 34-ия кръг на Лига 1. Бившият играч на Тотнъм, Фулъм и Манчестър Юнайтед избухна с травмиращо техничен гол в началото на мача.

Българинът откри резултата още в 5-ата минута на срещата, след като получи топката отляво по атаката и с абсолютно небрежен, но безкрайно прецизен удар прехвърли вратаря на противника Давид Оспина.

Стражът дори не можа да реагира адекватно на изпълнението, а топката се оплете в мрежата при далечната греда.

ВИДЕО С ГОЛА НА БЕРБО – ТУК!

В 12-ата минута домакините можеха да увеличат преднината си, но защитник на Ница попречи на Бербатов да отбележи втори гол. Талантът на "монегаските" Валер Жермен стреля много силно в гредата, топката отскочи към българина, който я насочи в опразнената мрежа, но там играч на гостите изчисти в последния момент.

Доста изненадващо тимът на Раниери бързо сдаде инициативата след импулса в началните минути и тогава на преден план излезе другият герой в мача - вратарят Даниел Субашич. Хърватинът направи пет отлични спасявания в мача, с които съхрани трите точки.

Най-решителните намеси на стража бяха през втората част. Първо в 61-ата минута Дидие Дигар пробва шут от дистанция, кълбото рикошира в играч на Монако и придоби висока парабола, но Субашич успя да го стигне и да го боксира в корнер.

Осем минути по-късно резервата Дари Цвитанич се измъкна между бранителите на "монегаските", влезе в наказателното поле и шутира мощно в близкия ъгъл. Субашич отново внимаваше и с изумителна пъргавина изби с лявата си ръка.

В 70-ата минута Ница имаше претенции, че топката е минала голлинията при едно разбъркване, до което се стигна след изпълнение на ъглов удар. В крайна сметка обаче гол не бе зачетен и Монако грабна трите точки.

Благодарение на успеха Монако събра 72 точки на второто място в шампионата, като изостава със 7 от лидера Пари Сен Жермен. Ница е 14-и с 39 пункта, на 9 от зоната на изпадащите.