Днешният сблъсък между Ливърпул и Норич Сити ще бъде централен в програмата на Висшата лига не само заради значението си в битката за титлата на Англия, а и с индивидуалния сблъсък между вратар и нападател. Стражът на „канарчетата“ Джон Руди ще има тежката задача да се изправи срещу своя кошмар от плът и кръв – Луис Суарес, който има повече голове във вратата на Норич, отколкото срещу всеки друг тим от Премиършип.

В последните си три мача срещу тима на Нийл Адамс мърсисайдци неизменно бележат по 5 гола, а за 270-те минути Суарес успя да се отчете с цели 8 попадения.

„Изглежда Луис си пази най-красивите голове за мен“, коментира Руди преди мача на „Кероу Роуд“. „Трябва да си постоянно нащрек предвид нещата, които той ни е причинил. Той е много непредсказуем играч, но ако се фокусираме само върху Суарес, някой друг ще ни накаже.“

Другият интригуващ мач от неделната програма във Висшата лига е гостуването на Манчестър Юнайтед срещу Евертън. Шампионите няма да могат да защитят трофея си, но не са се отказали от битката за местата, даващи право на участие в евротурнирите. „Карамелите“ заемат 5-ото място с 66 точки и към този момент са в зона „Лига Европа“, но само 1 точка ги дели от влизане в топ 4. Юнайтед изглежда близо на 7-ото място, но изостава с цели 9 точки от днешния си съперник. Моментната инерция обаче е на страната на „червените дяволи“, които са в серия от две поредни победи, докато Евертън неочаквано падна с 2:3 от Кристъл Палас.

Арсенал и Хъл Сити пък ще се борят за съвсем различни цели на „Кингстън Къмюникейшънс“. „Топчиите“ ще търсят задължителен успех, за да задържат четвъртото място във временното класиране, докато тимът на Стив Брус ще се опита да увеличи отстоянието си от опасната зона. „Тигрите“ се намират на 6 точки над чертата, като два от отборите под нея – Фулъм и Кардиф имат по 30 пункта.