Реал Сосиедад стигна до важни три точки в борбата си за място в евротурнирите. Баските надделяха с 2:1 над Еспаньол у дома.

Победното попадение беше дело на Карлос Вела в заключителните минути на мача. За да стигне до пълния успех, тимът от Сан Себастиян направи пълен обрат.

Иначе мачът можеше да се развие по съвсем различен начин за домакините. Те отбелязаха попадение още в 16-ата минута, но то беше отменено заради засада. Микел Гонсалес се разписа, но реферът видя засада.

Само четири минути по-късно гостите поведоха. Джон Кордоба се справи с Гонсалес и преодоля вратаря с удара си за 1:0.

След пропуски и за двата отбора, в 32-ата минута Реал Сосиедад изравни. Точен беше Серхио Каналес, чийто удар се отклони от Мануел Лансароте и направи вратаря на Еспаньол безпомощен.

Последваха доста интересни минути до края на мача, но нападателите на двата отбора така и не успяваха да намерят противниковата врата.

Това все пак стана в първата минута на продължението, когато точен беше Карлос Вела. Мексиканецът получи дълъг пас, овладя топката и с прекрасен премерен шут не остави шансове на вратаря за 2:1.

Така Реал Сосиедад излезе временно шести с 54 точки и е почти сигурен участник в Европа догодина. Еспаньол вече няма шансове за нищо и с 41 точки ще доиграва сезона.