Последният в класирането в Англия Съндърланд продължава да поднася изненада след изненада в мачовете си срещу челниците в елита. След като "черните котки" минаха път на Манчестър Сити през седмицата, сега го сториха и срещу друг от претендентите за титлата - Челси.

Северняците победиха повече от изненадващо с 2:1 на "Стамфорд Бридж" и освен, че си помогнаха за оцеляването, хвърлиха в екстаз привържениците на Ливърпул, който остава на върха.

Победата за Съндърланд дойде след дузпа в последните минути, реализирана от Фабио Борини. Домакините спореха дълго за отсъждането ѝ, но реферът Майк Дийн беше непоколебим.

На всичкото отгоре това беше и първата загуба за мениджъра на домакините Жозе Моуриньо като домакин във Висшата лига. Това допълнително развали вечерта на португалеца.

А мачът започна великолепно за Челси, както беше и през седмицата за Манчестър Сити срещу този съперник. Още в 12-ата минута момчетата на Жозе Моуриньо поведоха.

След изпълнение на корнер Самуел Ето'о изпревари защитник на Съндърланд и с хубав шут не остави шансове на Вито Маноне.

Но радостта на "сините" трая доста кратко. Само шест минути по-късно героят срещу Манчестър Сити Конър Уикъм огорчи и Челси.

При заучено положение след корнер Маркос Алонсо стреля от границите на наказателното поле, Марк Шварцър изби, но притичалият Уикъм добави топката в мрежата му за 1:1.

След това попадение домакините реагираха като ужилени и се хвърлиха да търсят нов гол. Но вратарят на гостите Вито Маноне се превърна в герой.

Италианецът изби страхотни удари на Оскар, Бранислав Иванович, Мохамед Салах и Неманя Матич. След почивката набезите на Челси продължиха.

Самуел Ето'о и влезлият като резерва Демба Ба не успяха да преодолеят сигурния страж на "черните котки" и бяха наказани за пропуските си в самия край.

В 81-ата минута Сесар Аспиликуета се подхлъзна и подари топката на Джоузи Алтидор. Впоследствие се опита да го спре и при единоборството между двамата реферът прецени да даде дузпа. Фабио Борини с техничен удар в средата на вратата преодоля Шварцър за втори път.

Стихийният натиск на лондончани до края не доведе до гол, а само до няколко опасни ситуации. Домакините претендираха и за дузпа, но Дийн замълча.

Така Челси допусна загуба, след която остава със 75 точки на втората позиция, на две зад лидера Ливърпул, който обаче играе с Норич в неделя. Съндърланд още е последен с 29 точки, но е само на три от спасението.